HEJ IGEN!

Precis osm jag trodde så fortsatte jag inte skriva här när jag kom hem från Brasilien.. Jag försöker få tummen ur, och ladda upp lite bilder på fejjan. Men det går trögt! Fick en bild av Jonna idag från Cruzeiros akademi, här är iaf den! :D



/emma

Vi blev riktiga turister

När vi vaknade upp igår, hemresedagen, så stod regnet som spön i backen. Jäkligt opassande eftersom att vi hade planerat att avsluta vår 2-veckor långa Brasilienvistelse som turister, och åka upp och kolla på Jesusstatyn.

Till slut så trotsade vi vädrets makter och åkte upp till statyn. Ju närmare vi kom, dessto mindre såg vi. Det var som om att en tjock dimma la sig kring oss. När vi hade betalat och hoppat in i miníbussen för att ta oss sista biten upp, så började några tjafsa om att de ville ha tillbaka pengarna. Vi tyckte det inte spelade någon roll, för även om man inte såg hela Rio så skulle vi ju ändå få se statyn. Men det visade sig att man inte ens kunde se den.. haha, men kul hade vi!

Sedan for vi tillbaka till hotellet och åkte sedan till flygplatsen. Där startade vår cirka 24 timmar långa resa hem. Och nu är man hemma i Sverige igen. Det känns konstigt. Nu har jag gjort en helt sjuk resa, men nu är den bakom och tillhör det förflutna. Då är det bara dags att börja skriva arbetet!

/emma

Brasilien <3

Nu är klockan 2 här. Maria och Amanda har precis somnat. Vi var och käkade på en jäääättegod restaurang nu på kvällen. Känns nästan som jag skulle kunna skippa frukosten imorgon, så mätt är jag.

Men iaf, vår dag blev inte riktigt som vi trodde. Vi fick nämligen inte tag i Jesper imorse (det visade sig senare att han var på sjukhuser med victor, sin son.) Så vi åkte till Ipanema och badade istället. Idag var nog den varmasta dagen här, det var 40 grader. Och det blåste riiktigt ordentligt så det var otroligt höga och strömma vågor. Vi flög runt i vattnet lite hur som.. Vid tre åkte vi tillbaka till hotellet, de andra gick och fixade naglarna medan jag myste runt i affärerna här i Flamengo. Vid sju åkte vi som sagt till den där restaurangen.

Nu är det ju faktiskt fredag, eftersom att klockan är över tolv, och vi åker hem idag. 18.30 går planet till Lissabon och sedan vidare till Sthlm.

Jag vill inte riktigt åka hem (även om jag saknar alla där hemma), Brasilien är ett sådant underbart land om man tänker på klimatet och det öppna och vänliga folket. Det är samtidigt ett lite obehagligt land med tanke på de stora kontrasterna som finns bland folket. De som är rika är verkigen sjukt rika, och medelklassen är väldigt liten här jämfört med hur det är i Sverige. Istället finns det en otroligt stor del fattiga. Favelaområdena här är enormt stora. och i och med våra projektarbeten så har jag fått se båda delarna. TACK JONNA! :D om du läser det här!

/emma


SHOPPING!

Då var ännu en dag slut. Vi började dagen med att plugga på hotellrummet från halvtio till halvtolv. Sedan låg vi vid poolen i två timmar, käkade en jordgubbsjuice och sedan kom Jesper och hämtade upp oss. Vi åkte till City i Rio de Janiero. Istället för att det är en massa affärer så är det ett stort område med en massa shoppingstånd och en stor marknad. Otroligt roligt att gå omkring där och shoppa. Så man fick många roliga fynd. Det var tur att vi hade med oss Jesper som kunde hjälpa till att tolka och att pruta lite. Min inköpslista är lång, en väska, linne, armband, hårband, tre bikinis, tre par converse, ett par flippflopp och en massa julklappar. ;) jag ska bara säga att du min lilla kära lillebror borde inhandla många fina saker till mig, för mina inköp till dig är riktigt bra! ;)

Mitt i shoppingen så åkte jonna, daniel, wille, linda och amanda tillbaka till hotellet, men vi andra kände oss inte klara med shoppingen så vi fortsatte med våra inköp. Vid sex-sju tiden så satte vi på oss på ett mysigt ställe som liknade gamla stan. Jesper köpte in en massa plockmat som vi satt och käkade.

Vid nio så var vi tillbaka på hotellet. Och efter det så har vi bara slappat på rummet. Nu är klockan snart halvtolv, så vi ska hoppa i säng nu. Imorgon om allt går som planerat så ska vi till Jesus och till Ipenema! Hoppas det blir så!

På lördag är vi hemma igen, det känns overkligt. Tiden här har gått så otroligt fort! Speciellt den här sista veckan. Jag vet inte riktigt om jag vill komma hem igen, kallt och mörkt, massa plugg som ligger och väntar. Ska dock bli roligt att få träffa alla er hemma! :)

Jag vill köpa en t-box tjejer! Alla tre modellerna var sjukt snygga,,,,, aaaah! :D:D

/emma

Utlämning av kläder

När en man gråter inför ett hundratals människor så berörs man verkligen. Jag ska ta dagen från början. Vi visste att vi (eller amanda&linda) skulle dela ut det sista av deras material idag. Medan de packade ordning och fixade så låg vi och slappade vid poolen i två timmar tills de var färdiga.

Efter det så gick vi till ett barnhem. Jag tänkte att jag skulle bli ett nervvrak när jag kom in där, jag föreställde mig väl nämligen för att det skulle se ut i skräckfilmen "barnhemmet" om ni nu har sett den. Den är iaf jääättehemsk. Men hur som helst, barnhemmet var verkligen jättefint och barnen verkade ha det bra där trots omständigheterna. Vi gick runt och kollade och tillslut så stannade vi till vid en grupp med 2-3 åringar. Direkt när vi kom så sken alla barnen upp och en liten flicka kom fram till mig - sträckte händerna mot mig, och då kan man inte annat än lyfta upp henne. Så jag bar runt på henne lite eftersom de skulle förflytta sig till en annan våning. När jag skulle ställa ner henne så att hon kunde hoppa in i hissen med de andra barnen så ville hon verkligen inte släppa taget. Hon klättrade upp över mina ben igen och kramade mig otroligt hårt. Förmodligen så trodde hon att hon jag var någon som var där för att adoptera och ville inte att jag skulle gå ifrån henne.

Hm, sedan fick Nordlie blodsockerfall och fick lägga sig på golvet och fick lite halväcklig mat. Vi delade ut kläderna och sedan skyndade vi oss till donken för en snabbmat. Sedan åkte vi vidare till ett område en bit ifrån Rio. Vi åkte till en kommunal skola i en väldigt fattigstad med cirka 50000 invånare. Där hade de tillgång till att hålla på med olika fritidsintressen i samband med skolgången. Eftersom att de var så fattiga där så var deras enda chans till att få plugga vidare, att få ett stipendium i sin idrott.

Vi delade iaf ut matchställ till alla som var där. Flickhandbollslaget hade aldrig haft ett matchställ och varje gång de var skolmästerskap så fick de låna gamla västar. Men numera så kommer de att spela i ett gammalt Hargs BK-ställ. Läraren/ledaren för handbolls/fotbollsdelen blev så glad så att han bröt ut i tårar inför alla sina elever. Det var så rörande att se att han verkligen blev så glad över kläderna vi(dem) kom med.

Jag glömde förresten att säga att Nordlie spydde på vägen till skolan, hahaa! otroligt kul! ska inte prata mer om det om det finns pryda som läser detta. Men ettt gott skratt fick vi iaf. Vi kom tillbaka hem till hotellet vid sju så vi gick direkt och kollade bland alla försäljare som står på trottoarerna. Det inhandlades en hel del julklappar och efter det så gick vi och käkade buffe.

Nu är det nattinatti, imorgon blir det antingen shopping med Monika (beroende på hur victor mår) eller till stranden Ipanema.

/emma

helgen i RIO

Juste, nu kanske man ska sammanfatta de senaste dagarna.

I lördags var vi på copacabana. Trots att det var riktigt mulet. Det kanske var bra för våra svenska bleka kroppar, vi har ju nämligen inte fått så mycket sol på oss eftersom det har varit mycket att göra för arbetet. Vi låg i alla fall där ganska länge. Sedan gick vi ut och käkade och satte oss sedan uppe på den stora takterassen och spelade yatzy och det vart en väldigt lugnt kväll.

I söndags så bytte vi ju ner oss från vår svit i copacabana till ett vanligt rum i flamengo. Även då var det väldigt molnigt så vi låg och slöade lite i skuggan vid poolen, och vi låg kvar trots att det började regna. Kan tänka mig att de flesta tänkte ; dumma svenskar.... Vid femtiden så gick vi till en galleria och käkade på ett jättegott pastaställe. När vi käkat klart så bad vi om en doggybag där vi klämde ner allt som blev kvar, maten lämnade vi till första bästa uteliggare. Det blev en jättetanig tjej i tio års åldern... Vid sju så kom vi till en sambaklubb. Jespers kompis Lucas (han gör fystesterna i Flamengos a-lag) hade bjudit in oss dit. Det var rikigt skön stämning även om man inte kunde samba sedan innan. Det var en bra kväll och alla brasilianare är så himla trevligt och nyfikna, speciellt när det är massa turister på ett inhemskt ställe.

Idag, måndag, så gick vi bara ner till flamengos strand. Det skulle nämligen vara mulet idag också, men det sprack dock upp så vi spenderade några timmar på stranden. Spelade fotboll, volleyboll och strandtennis. Otroligt kul. Det var ganska tomt på stranden eftersom de flesta jobbar eller går i skolan i veckorna, och i det här området så är det inte så mkt turister.

Vid fem så började vi fixa oss för att dra oss bort till Ipanema. ( en stor strand, typ som copacabana) Där hade Lucas kompis futvoley-träningar. Alltså som volleyboll, men du får inte använda några händer. Hans kompis var tränare så vi fick köra ett träningspass med hans lag. Det var sjukt kul!

Nu är vi hemma på hotellrummet igen, var ute och käkade direkt efter futvoleyn. Vår ac-fungerar inte!!!! och receptionen säger att det är för sent för att fixa det nu.. KOmmer ju inte kunna sova inatt.

Våra 3 (4 om man räknar med resdagen) dagar kommer bli välfyllda. ska hinna lämna ut det sista materialet, vi måste upp till jesusstatyn och sen måste vi hinna shoppaa ;)

/emma

RSS 2.0