Roadtrip

Nu var det langesedan jag skrev. Tiden gar sa fort har!

Efter surfers akte vi upp till Noosa med Amanda och Myran. Roadtrip blev det da. Stannade i Noosa i tva natter, dar testade vi att surfa for forsta gangen! Valdigt roligt! Aven dar vi for forsta gangen gjorde den numera klassiska "choklad i banan" ute i en park.

Sedan tog jag och Maria bussen upp till Hervey bay. Darifran utgick var resa till Fraser Island. Fraser Island ar varldens storsta sando och grunden till aborginernas tro. Bodde i talt och korde runt pa sand, badade i sjoar, och kollade in vrak och coola utkiksplatser. Efter tva natter och tre dagar dar tillsammans med var grupp som forovrogt var jattebra, kom vi tillbaka till hostellet. Dar motte amanda och myran upp med oss igen.

Efter det tog vi tva bildagar dar vi stannade till i mysiga sma australienska stader for fika, mat och sovplats. Idag kom vi fram till Agnes Water, imorgon ska vi surfa. 3 timmar for endast 17 dollar, inte ens 120 kr. KAP! Imorgon kvall aker vi vidare till Airlie beach. Min resa borjar ga mot sitt slut. 1,5 vecka kvar.

Ska forsoka ladda in lite bilder sa att ni kan fa se lite!

/emma

Bildbomb

Har kommer lite blandade bilder fran de forsta snart tva veckorna som har gatt i Australien. Alldeles for lite ar fangat pa bild, men jag bjuder pa nagra stycken i alla fall! :)


Jag och Maria i Sydney


Framfor Operahuset i Sydney, andra dagen i Australien.


Vi traffade tva mysiga svenska tjejer som va lagade tacos med en kvall.



Fran Sydneys hamn tog vi en dagsfarja ut till manly. valdigt mysigt stalle, vi korde pa en klassisk hoppbild.


Pa farjen traffade vi tva killar som vi gjorde sallskap med under dagen. Jag och Maria var sma chickens nar vi skulle hoppa fran denna stenmur, det trakiga ar att den inte ens ser hog och laskig ut harifran..


Jag och Maria pa halloween, i vara fina masker som vi kopte i Thailand.


var sista dag i Sydney var en lang vantan pa bussresan till Byron. Det regnade hela dagen sa da spenderade vi dagen i centrum med lite fika, plump osv.


Pa loptur i Byron, med stranden i bakgrunden. Syns dock itne sa mycket pa grund av vadret. Vi sprang upp till en fyr, valdigt fin utsikt dar ifran!


Pa vag hem fran en kvall ute i Byron bays nattliv. En fin hoppbild, eller hur Maria?


Maria i varat dorm i Surfers, det kanns mer som en liten lagenhet da det finns tva rum med 4 baddar i varje. ett gemensamt badrum,  ett kok och en tvhorna. Notera vad Maria laser....


utsikten fran varat rum i surfers valdigt mysigt!


En bild med fyra andra svenska tjejer. De tva till vanster som vi traffade i Thailand och de andra tva traffade vi i Byron.


Myran och henns kusin Amanda har varit hemma hos oss och planerat lite resor framover, sa idag flyttar de in pa varat hostel och sedan reser vi uppat kusten tillsammans emd dem.


Jag strosar omkring inne i centrum har i Surfers.

Bilderna sager inte sa mycket, men ni kanske kan fa en lite battre bild av hur vi ahr det harnere!

/emma


Surfers Paradise

Igar vid 2 tiden kom vi till Surfers. Det var jattetrakigt vader sa vi gick och kollade in stan lite. Handlade lite mat och installerade oss pa rummet. Valdigt mysigt hostel forovrigt. Igar kvall sa betalade vi 5 extra dollar och sa var det BBQ med obegransat med hamburgare och korv. Efter det sa gick vi ut tillsammans med de andra fran hostelet. Det ar namligen fri entre pa en klubb varje kvall om man gar ut med hostelet. Dock blev vi inte langvariga ute.

Idag sov jag oroligt och vaknade valdigt tidigt. Himlen var inte helt gra idag, sa det blev en dag pa stranden. Lite shopping pa vagen hem for min del. Ikvall ska vi traffa Kajsa och Emma som vi traffade i Thailand. De flog namligen hit idag, och ska bo pa ett hostel nara varat. Det ska bli kul att se vart vi tar oss ikvall! Forst ska vi laga pasta och kottfarssas!

Vi hoppas att vadret haller i sig, men man vagar inte hoppa pa for mycket. Det ar valdigt ostadigt och varierar mellan sol - moln - regn.



/emma


Byron Bay

Idag ar det var tredje dag i Byron Bay. Imorgon kl 13 ska vi satta oss pa bussen och aka till Surfers Paradise.

I mandags satte vi oss pa nattbussen till byron, vi akte i 12 timmar. Ganska segt men det gick anda fort. Vi kom hit och solen lyste klart over hela himlen. Darfor blev det nagra timmar pa stranden. varat hostel kryllar av svenskar, sa pa kvallen var vi ute med nagra svenska tjejer. Det blev en ganska tidig kvall eftersom att vi inte hade sovit nagot under resan.

Nar vi vaknade pa onsdagen var det halvdaligt vader, sa vi gav os pa jakt efter ett strandtennisset. Sedan sprack det upp, sa da gick vi ner till stranden och lekte lite med det. Det ar fortfarande valdigt kallt i vattnet. Vi gick och kopte mat och lagade pa hostelet, som vanligt. Sedan gick vi ut och traffade ett gang svenska killar som bodde i sin lilla lilla van, FYRA personer.

Imorse nar vi vaknade upp, sa var det ett stort gratt tacke som lag over hela staden. Sa vi bestamde oss for att ta sovmorgon till kl 11. Sedan fordrev vi lite tid nere pa "stan", kopte ett par havaianas, fast med australien flaggan denna gang. En liten vaska ocksa. Sedan bestamde jag och Maria oss for att sticka ut pa en liten loprunda. Vi sprang upp till en fyr, darifran hade jag min finaste utsikt jag nagonsin haft under en loparrunda maste jag saga. Vi bestamde oss for att ta en lugn kvall, sa vi gick pa bio med tre andra fran hostelet. Vi gick och sag "the social network", valdigt bra film faktiskt!

Nu ska jag sova sa att jag ar pigg for ett nytt stalle imorgon!

/emma

RSS 2.0